Kalmar Massage

Hjärtligt välkommen till oss för en professionell massagebehandling. Vårt mål är att du ska komma tillrätta med eventuella besvär, få en avslappnade stund och vara mer än nöjd efter din behandling!

Boka Tid

Om oss på Kalmar Massage

 

Lina Liedstrand

Certifierad medicinsk massageterapeut och diplomerad massör.

Massage: Jag utövar massage efter vad du är i behov av. Allt ifrån djupgående massage till den mest avslappnade behandlingen. Jag använder mig av olika massagetekniker som passar just för dig. Om du upplever något form av problem/smärta i din muskulatur, bara vill ha en avslappnande stund eller kanske en kombo av båda så är du varmt välkommen till mig.

Vid behov använder jag mig av Terapeutiska stretchar. Detta är för att komma tillrätta med förkortade muskler, vilka ger smärta och även obalanser mellan olika muskelgrupper. Jag är stolt återförsäljare av hudvårdsprodukterna från c/o Gerd (Care of Gerd). Ekologiska produkter från svenska Lappland. Du blir masserad med c/o Gerds massageoljor i mina behandlingar. Hos mig kan du känna dig helt trygg och finna lugn. Jag har tystnadsplikt och din hälsodeklaration är sekretessbelagd. Jag har medlemskap samt försäkring via Massörerna. Jag är certifierad massör via branschrådet svensk massage

Louice Hagberg

Certifierad medicinsk massageterapeut, diplomerad massör och yogalärare

Massage: Jag utövar en terapeutisk massage där jag blandar olika tekniker och individanpassar varje behandling. Välkomnar såväl dig som behöver hjälp med fysisk smärta, spänningar, stressproblematik eller dig som bara vill ha en go massage.

Yoga: Gick min första yogalärarutbildning 2013 och har arbetat med yoga sedan dess. I min roll som yogalärare tar jag främst emot pt-kunder, enskilt eller i par men ger även klasser för mindre och större grupper. Efter hand har jag kompletterat med diverse utbildningar i yin och yang, främst inom Globalyoga.

Workshops : Skapar workshop och föreläsningar inom diverse områden som rör yoga, andning, rörelse och fysisk självhjälp.

 

Inför ditt besök hos oss

Vi har två behandlingsrum med varsin ingång, då vi inte har något väntrum räcker det om du kommer fem minuter innan din bokade tid. Under behandling så är dörrarna låsta och vi öppnar inför din bokade tid. Linas dörr är till vänster och Louices dörr är till höger.

Om du får förhinder, glöm inte att boka av din tid senast 24h innan din bokade behandling. Alla uteblivna besök debiteras med hela summan. Detta görs enkelt via din bokningsbekräftelse som du fått på din mejl.

Vi utför inte någon massagebehandling vid pågående infektion.

Mellan varje kund är vi noggranna med våra städ och hygienrutiner.

Nyhet på Kalmar Massage! IR-Bastu!

Hos oss kan du boka IR-bastu i 30, 45 eller 60 min och du kan också boka det i kombination med din massage. Dusch finns att låna efteråt där du får fortsätta ge kroppen extra kärlek med ekologiska produkter från norrländska C/o of Gerd. 

Extra glada blir vi och miljön om du tar med dig egen handduk. En till bastu och en till dusch. Glömmer du så finns handduk att hyra 20kr. 

 Varför Infraröd bastu? 

Förutom att det är härligt att basta och att det är något vi har gjort i olika former under tusentals år världen över, så har IR-bastu visat sig ge en lång rad hälsofrämjande effekter. 

 I en infraröd bastu värms kroppen upp av långvågigt infrarött ljus/strålning som går djupt in i kroppen och värmer upp den inifrån, till skillnad från en traditionell bastu där kroppen värms upp av värmen i rummet.  

Den största källan vi har till infrarött ljus är de goda värmande strålarna från solen (inte att förväxlas med skadlig UV-strålning).  

Trots att en IR-bastu håller en temperatur mellan 40 och 65 grader kan du svettas upp till tre gånger mer än i en traditionell bastu. Den lägre temperaturen gör också att många upplever det lättare och mer behagligt att andas i en IR-bastu.  

-Det infraröda ljuset ökar blodcirkulationen i kroppen och är bra för hjärta, kärl och kan sänka högt blodtryck.  

-Värmen och den ökade blodcirkulationen verkar även effektivt för att mjuka upp stela muskler, leder och stram bindväv. 

-Dämpar inflammation och har visat sig ha lindrande effekt vid kronisk värk som reumatism, artros, whiplash och fibromyalgi.  

-IR-bastu fungerar också utmärkt i samband med fysisk prestation, både som uppvärmning före och återhämtning efter.  

-När du svettas ökar din förbränning. 

-Lymfsystemet får sig en extra skjuts och ökar produktionen av vita blodkroppar vilket stärker ditt immunförsvar. Lymfsystemet är en stor del av kroppens detoxsystem som rensar ut slagg och bekämpar infektioner.  

-Några symptom som är kopplade till ett trögt lymfsystem är svullnad, värk, ödem, celluliter, fibroser, nedsatt immunförsvar, tyngdkänsla i kroppen, svårläkta infektioner mm.   

-En bättre fart på lymfsystemet hjälper kroppen att läka sig själv. 

-Svettning och den ökade cirkulationen har även positiva effekter för din hud.

-Kollagenproduktionen ökar och torr hud blir mjukare och mer elastisk.  

-Det kan även minska besvären vid acne, eksem och psoriasis. 

-Att basta ökar också det allmänna välbefinnandet i kropp och sinne, sänker stresshormoner och ökar må-bra-hormoner. Det fungerar välgörande vid stress, problem relaterade till stress, utmattning och ger även en bättre sömnkvalitet.

Inför ditt bastubesök

Förbered dig för din stund i bastun med att dricka ordentligt med vätska. Vatten finns på plats men du kan också ta med dig en vattenflaska att ha inne i bastun om du vill. Du tar med dig två handdukar då den du har i bastun kan bli ordentligt blöt. Du kan basta i handduk, underkläder eller badkläder. Om du väljer att basta i underkläder så tänk på att ta med dig ett extra par så att du kan ta på dig torra underkläder efteråt. Till duschen tillhandahåller vi fina produkter från C/o Gerd, och har du mjuka sköna kläder att ta på dig efter blir din kropp extra glad.

Vid sitt specifika hälsotillstånd eller medicinintag ska du rådfråga med läkare om man är osäker på om bastubad är lämpligt. Om du är gravid ska du inte basta.

Positiva effekter med massage!

“Motverkar stress, Gör spända muskler mjuka & elastiska, Ökar blodcirkulationen i musklerna, Har god effekt på ansträngda muskler i träningssammanhang, Ökar lymfcirkulationen, Stärker immunförsvaret, Ger en djupare & lugnare andning, Ökar vår koncentrationsförmåga, Ger en ökad kroppskännedom, Har god effekt mot sömnstörningar, Motverkar spänningar i alla muskler”

  • Massage

    30 minuter – 675:-
    45 minuter – 795:-
    60 minuter – 895:-

    Här anpassar vi oss efter dina behov och önskemål.

  • Hot Stone Massage

    30 minuter – 695:-
    45 minuter – 825:-
    60 minuter – 925:-

    Söker du efter total avslappning så rekommenderar vi en massage med heta stenar. Växelvis masseras du även med avslappnande massagegrepp.

  • Ansiktsmassage

    30 minuter – 675:-

    En mjuk avslappnande massage för ansikte, skalp, nacke och hals. Vi använder oss av ekologiska oljor från Care of Gerd. Kom gärna osminkad så att vi inte behöver ägna tid till att sminka av dig.

  • Gravidmassage

    30 minuter – 675:-
    45 minuter – 795:-

    Vi utför din gravidmassage på en gravid-massagebänk eller om kanske har svårt för att ligga ner så passar det utmärkt att få sin massagebehandling i massagestolen.

  • Massage Junior

    20 minuter – 325:-

    Massage har samma nyttiga effekt på barn som för vuxna. Den ger ökad koncentrationsförmåga, stärker immunförsvaret, motverkar stress och aktiverar lugn och ro-systemet. När lugn och ro-systemet får råda känner vi glädje.

  • Yoga

    60 minuter

    Louice erbjuder Personlig träning i yoga och hjälper dig som vill utvecklas i din redan befintliga yogapraktisering eller dig som är nyfiken på att börja. Upplägget anpassas helt och hållet efter dig och dina förutsättningar och styrs av dina mål.

  • Head Spa

    En behandling för dig som älskar huvudmassage. Här får du en skön huvudmassage, tvätt av hår och hårbotten med ekologiska, svensktillverkade produkter som passar just för ditt hår & hårbotten. En stund med Hair Streamer/ ånga som behandlar hår och hårbotten och är behaglig & värmande. Behandlingen avslutas med föning av håret.

    625:-

    (60 minuter)

Köp ditt presentkort hos oss!

Om du önskar köpa presentkort av oss kan du välja att köpa det på plats hos oss på Bremergatan 15. Då avtalar vi en tid så det inte krockar med våra massagebehandlingar. Eller kan du välja att få ditt presentkort online via mejl.

Den terapeuten du väljer att köpa ditt presentkort av är sedan den presentkortet gäller hos för bokad massagebehandling. Tänk på att boka din behandling i god tid då vi inte har möjligheten att ta emot presentkort som gått ut. Behandlingen du bokar ska alltså utföras under giltighetstiden för ditt presentkort.

Du kan inte använda ditt friskvårdsbidrag som betalmedel vid köp av presentkort.

Bokadirekts presentkort är inte giltiga hos oss.

Kontakta Oss

Telefon Lina: 070-346 35 40
Telefon Louice: 073-500 57 58

E-mail: info@kalmarmassage.se

Vi svarar ej i telefon under behandlingarna, vänlig lämna ett meddelande eller ett sms så ringer vi upp.

 

Besöksadress
Bremergatan 15
392 33, Kalmar


Observera att vi inte har något väntrum så du är hjärtligt välkommen till oss 5 minuter innan din bokade tid.

 

Copyright © 2022 Kalmar Massage AB